Het bestuur

Benieuwd welke gezichten schuilgaan achter Vlucht Voorwaarts? Informatie over ons bestuur en onze organisatie vind je hier.

Vlucht Voorwaarts is een ANBI- instellig (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Naam van de instelling:
Stichting Vlucht Voorwaarts. 

We werken met een
 -strategisch plan

Onze jaarverslagen:

– Jaarverslag 2023
Jaarverslag 2022

– Jaarverslag 2021

– Jaarverslag 2020

Onze jaarrekeningen:
– Jaarrekening 2023

Jaarrekening 2022

– Jaarrekening 2021

– Jaarrekening 2020 

– Ons beloningsbeleid

John van Meekeren

bestuursvoorzitter

Onze nieuwe bestuursvoorzitter heeft uitgebreide ervaring als leidinggevende in de verstandelijk gehandicaptenzorg en heeft actief bijgedragen aan de ontwikkeling en implementatie van autonoom leren. John staat bekend om zijn ondernemende aanpak bij het bevorderen van vernieuwing. John gelooft dat het creëren van gunstige omstandigheden de statushouders in staat stelt om in een nieuwe culturele omgeving actief deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving. Hij is vastbesloten om zich hiervoor bestuurlijk in te zetten. Naast zijn “denkwerkzaamheden” is John ook praktisch ingesteld. Hij helpt zijn zoon bij het bouwen van zijn huis en geniet van reizen door Europa met de camper.

Michiel Laan

bestuurslid

Als jonge ambtenaar was hij werkzaam op de Balkan, daar leerde hij hoe ontzettend waardevol het is om je echt te verdiepen in andere culturen. Hij ervaarde dat het ogenschijnlijke, enorme verschil, tussen hem en mensen uit een andere cultuur in de kern helemaal niet verschillend was. Ieder mens is op zoek naar veiligheid, liefde, werk en scholing. Welke achtergrond je ook hebt. Echter, je moet dan wel de kans krijgen om in contact te komen met die vreemde nieuwe cultuur. Dit vereist volgens Michiel een sociaal netwerk waarin je nieuwe ontmoetingen beleeft en verbindt. Dat opent nieuwe deuren, geeft perspectief en maakt minder eenzaam. Hij vindt het fantastisch hoe Vlucht Voorwaarts hier invulling aan geeft, door op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid te werken.

Heba Mshalah

bestuurslid

In Syrië studeerde ze aan de Faculteit der Letteren en Menswetenschappen, met als specialisatie Arabische taal. Waarna ze als Arabische docent werkte op een kleine school vlakbij haar huis in Aleppo. Op haar dertigste helemaal opnieuw beginnen in Nederland stond niet op de planning. Maar was wel de realiteit. Haar leven in Nederland begon in 2015 en volgens Heba was Vlucht Voorwaarts het warme huis dat haar verwelkomde. Ze heeft hierdoor haar sociale en professionele netwerk opgebouwd en mooie kansen gekregen. Nu maakt ze deel uit van het bestuur en hoopt ze bij te dragen aan nieuwe en positieve ontwikkelingen!

Marja Janssens

bestuurslid

Kansengelijkheid loopt als rode draad door Marja’s leven en carrière. Met veel gedrevenheid zet ze zich ervoor in dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Niet alleen in Afrika (in Togo) waar ze lang werkzaam is geweest, maar ook hier in Nederland.  Marja heeft jarenlange ervaring als adviseur-onderzoeker bij CMO-STAMM, het kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Je kan altijd bij Marja aankloppen met vragen over innovatie en participatievraagstukken.

Mélanie Kamping

bestuurslid

Mélanie is een oude bekende van Vlucht Voorwaarts, in 2018 deed ze onze PR en vrijwilligerscoordinatie. Je kan altijd bij Mélanie aankloppen met vragen over communicatie en innovatie. Naast haar bestuursfunctie bij Vlucht Voorwaarts doet ze namelijk de online communicatie bij verschillende organisaties, is ze startup scout bij Innofest en heeft ze de podcast Not Your Algorithm opgericht, waarin ze in gesprek gaat met mensen met hele uiteenlopende perspectieven en opvattingen.

Logo_transparant_wit_klein.png

CONTACT

Paganinilaan 15
9402 VH Assen
info@vluchtvoorwaarts.nl