Wat we doen

Vlucht Voorwaarts helpt nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond integreren door mensen bij elkaar te brengen. Nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond die in Nederland een huis toegewezen krijgen vinden het vaak lastig om een baan te vinden, contacten te leggen met de lokale bevolking en de taal goed te leren. Samen integreren is leuker en werkt ook nog eens beter.

Samen integreren: hoe doe je dat?

Vlucht Voorwaarts ontwikkelde een methodiek met een programma gebaseerd op vijf pijlers: Taal, cultuur, sociale contacten, werk/stage/studie en gezondheid. Per jaar volgen er ongeveer acht interculturele groepen dit programma. De groepen bestaan uit vier nieuwkomers met een migrantenachtergrond en vier gevestigde Nederlanders onder begeleiding van coaches. Binnen de groepen worden ook weer nieuwe en oude inwoners aan elkaar gekoppeld.

Binnen het programma van Vlucht Voorwaarts vallen verschillende onderdelen. Van het samen organiseren van een diner waarbij iedereen nieuwe mensen uitnodigt, tot het presenteren van je doelen voor publiek. De onderdelen zijn zoals een maatje bij Vlucht Voorwaarts laatst zei “nuttig en leuk”. Klik op de onderdelen hieronder voor meer informatie.

Logo_transparant_wit_klein.png

CONTACT

Sleutelbloemstraat 1
9404GE Assen
info@vluchtvoorwaarts.nl