Stel je voor: je moet verhuizen naar een ver land. Je spreekt de taal niet, je kent het schrift niet, kent er geen mensen en bent niet bekend met de cultuur en ongeschreven regels. Lijkt het je dan ook fijn om iemand te hebben op wie je kan steunen?

Weg uit het land waar je geboren bent, waar je familie en vrienden wonen, waar je werk hebt en de cultuur kent. Dat doe je niet zomaar. De meeste mensen die vanuit hun geboorteland naar Nederland komen hebben vaak veel meegemaakt. Vlucht Voorwaarts focust op het bij elkaar brengen en creëren van relaties tussen locals en nieuwkomers. Samen leren we van elkaars cultuur en samen bouwen we aan de toekomst. 

Ik was een vogel met één vleugel - nu heb ik twee vleugels en kan ik weer vliegen

Nederland is een kleurrijk land; er wonen mensen van verschillende culturen en achtergronden. Vlucht Voorwaarts verbindt deze werelden en moedigt mensen aan om te groeien vanuit een vertrouwde omgeving. Leren van elkaars cultuur en samen integreren. Integratie volgens het Van Dale woordenboek is ‘opname tot een geheel’ en daarvoor heb je inzet van beide groepen nodig.

Vlucht Voorwaarts is in 2016 opgericht vanuit het idee dat alleen alleen de Nederlandse taal leren of werk vinden niet voldoende is. Bij goede integratie hoort ook het opbouwen van een sociaal netwerk met gevestigde Nederlanders, het begrijpen van de lokale cultuur en een positieve gezondheid.

Wanneer is Vlucht Voorwaarts geslaagd?
Een vraag die door veel deelnemende Nederlanders gesteld wordt. Het antwoord op deze vraag is echter voor iedereen die meedoet verschillend. Een overkoepelend doel is de verbinding tussen nieuwe en oude Assenaren en het pakken van de eigen regie.

Een feestelijke afsluiting

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Het langverwachte Vlucht Voorwaarts feest! Een feestelijke afsluiting van lichting 11 om te vieren dat we er met z’n allen een mooi en succesvol jaar van hebben gemaakt. We hebben voor...

Read More
Wissam en Jeffrey bezoeken samen met andere buddy’s van Vlucht Voorwaarts het Drents Museum

Wissam & Jeffrey

Wissam (34) en Jeffrey (30) hebben inmiddels een jaar lang om de week contact met elkaar. Ze zijn aan elkaar gekoppeld tijdens het traject van Vlucht Voorwaarts. Ze doen er beiden hun voordeel mee.  Op een regenachtige decemberavond...

Read More
Logo_transparant_wit_klein.png

CONTACT

Paganinilaan 15
9402 VH Assen
info@vluchtvoorwaarts.nl