Het kernteam

Benieuwd welke gezichten schuilgaan achter Vlucht Voorwaarts? Het team bestaat uit de volgende personen:

Harri van de ruitenbeek

Office Manager

Harri was al vanaf het allereerste begin bij Vlucht Voorwaarts actief. Hij is er heel even tussenuit geweest en is inmiddels bekend met werken op afstand vanuit het buitenland. Zijn neventaak is dan ook 'Bus-man'. Wanneer er een vraag wordt gesteld binnen Vlucht Voorwaarts is het antwoord meestal “Dat moet je aan Harri vragen”. Hij is verantwoordelijk voor de interne organisatie, logistiek en de administratie en daarmee een onmisbare factor voor de praktische uitvoering van alles wat we doen.

Marjan Huizenga

Marjan Huizenga-Zuidersma

Vrijwilligers Coördinator

Marjan houdt zich bezig met de onmisbare vrijwilligers binnen de organisatie. Naast contactpersoon voor onze vrijwilligers is zij het gezicht achter onze maatjestrainingen. Ze is en was actief betrokken bij verschillende statushouders. Door haar sociale skills weet ze mensen te boeien en relaties te bouwen. Haar enthousiasme zal je vast niet ontgaan. Heb je een gesprek met Vlucht Voorwaarts over wat het programma inhoudt of over maatje worden, dan heb je vast een afspraak met Marjan.

Sjoukje Hussels

Coordinator nieuwkomers

Sjoukje is het contactpersoon voor al onze nieuwe Nederlanders. Door haar jarenlange ervaring met vluchtelingen als taal- en jobcoach en als docent NT2 is ze zeer gemotiveerd om mee te werken aan de doelen van Vlucht Voorwaarts. Ze onderhoudt de samenwerking met Werkplein Drentse Aa en Vluchtelingenwerk. In haar vrije tijd fietst en wandelt ze graag. Ze heeft een groot deel van Nederland op de fiets ontdekt, maar maakt samen met haar man ook graag fietsreizen door Europa, met de tent achterop.

Laura Punt

Medewerker Communicatie

Na 16 jaar raadslid te zijn geweest is het tijd voor leuke dingen, vindt Laura. Dat kan bij Vlucht Voorwaarts. Laura houdt als communicatiemedewerker de social media bij. Verder beheert zij de website en doet onze PR. Naast Vlucht Voorwaarts is zij actief bij de Stichting Educatie achter Buitenlandse Tralies. Ze zet zich in voor opleidingen van Nederlanders die in buitenlandse detentie verblijven, zodat zij straks bij terugkeer een betere start op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bij Water Natuurlijk, een partij die alleen bij de Waterschapsverkiezingen meedoet, is zij de landelijke secretaris en communicatiemedewerker.

RUDI KNOL

Beleidsmedewerker

Rudi houdt zich als beleidsmedewerker bezig met het schrijven van beleidsplannen, stelt subsidie-aanvragen en projectplannen op om de financiering van Vlucht Voorwaarts te waarborgen en waar van toepassing uit te breiden. Rudi heeft jarenlange ervaring in het werken met en voor vluchtelingen, statushouders, migranten en laaggeletterde Nederlanders en heeft kennis op het gebied van inburgering en volwasseneneducatie. Om Nederlandse mensen te laten ervaren hoe het voelt om een totaal onbekende taal te moeten leren en wat dat met je doet, geeft Rudi belevingsworkshops waarbij de taal Perzisch die hij op redelijk niveau beheerst, de belevingstaal is.

Nahla Alazem

Cultureel adviseur

Als ervaringsdeskundige in ons team weet Nahla de brug te leggen tussen Nederlandse en andere culturen. Zij weet als geen ander hoe het is om een nieuwe start te maken in een nieuw land. Een aantal jaren geleden begon zij als deelnemer bij Vlucht Voorwaarts. Vervolgens werd zij helper, coach en is inmiddels stagiaire 'interculturele opvoedcoach' en als coach verbonden aan één van onze vrouwengroepen. Vrijwilligers kennen haar van de maatjestrainingen waar zij vertelt over de Arabische cultuur.

Logo_transparant_wit_klein.png

CONTACT

Paganinilaan 15
9402 VH Assen
info@vluchtvoorwaarts.nl