Het kernteam

Benieuwd welke gezichten schuilgaan achter Vlucht Voorwaarts? Het team bestaat uit de volgende personen:

Eric Schaap

Directeur

Eric is de verbindende schakel tussen de medewerkers van Vlucht Voorwaarts, de maatjes en de buitenwereld. Met zijn ervaring in het ondernemerschap en zijn hart voor de mensen helpt hij Vlucht Voorwaarts steeds weer een stap verder. Wil jouw organisatie samenwerken met Vlucht Voorwaarts of wil je het concept van Vlucht Voorwaarts ook in jouw gemeente uitrollen? Mail naar eric@vluchtvoorwaarts.nl.

Heba Mshalah

Heba Mshalah

Cultureel adviseur

Heba komt uit Syrië. Ze studeerde Arabische literatuur aan de Universiteit van Aleppo, maar begin 2015 vluchtte ze noodgedwongen met haar gezin naar Nederland. Daar begon Heba als maatje bij Vlucht Voorwaarts. Dat beviel erg, want niet veel later kreeg ze een baan bij onze stichting. Ze staat positief in het leven en werkt inmiddels aan haar grote droom: goudsmid worden. Daarvoor doet ze nu een opleiding. In haar eigen woorden: “Je droom ligt binnen handbereik. Pak je kans!”. Vragen? Mail naar heba@vluchtvoorwaarts.nl.

Marjan Huizenga - Zuidersma

Vrijwilligerscoördinator

Marjan houdt zich bezig met de onmisbare vrijwilligers binnen de organisatie. Ze is en was actief betrokken bij verschillende statushouders. Door haar sociale skills weet ze mensen te boeien en relaties te bouwen. Haar enthousiasme zal je vast niet ontgaan. Ze kan je meer vertellen over wat het inhoud om maatje te zijn. Dus heb je vragen? Of wil je graag maatje worden van een ‘nieuwe Assenaar’? Mail dan naar: marjan@vluchtvoorwaarts.nl. Ze weet ook alles over vintage keramiek.

Karin Poelstra

Coördinator nieuwkomers

Met meer dan 25 jaar ervaring met vluchtelingen weet Karin alles over het proces dat vluchtelingen doorlopen wanneer ze in Nederland komen. Met oprechte interesse en open houding gaat ze langs alle nieuwe Assenaren die mee willen doen met Vlucht Voorwaarts. Door haar ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en weet ze precies bij wie nieuwkomers moeten zijn met vragen. Ben je een nieuwkomer en wil je maatje worden bij Vlucht Voorwaarts? Of wil je meer weten over haar werk? Mail karin@vluchtvoorwaarts.nl.

Willard Bouwmeester

Communicatie

Willard houdt zich bezig met de communicatie binnen Vlucht Voorwaarts. Weet taaie documenten en kleurloos jargon om te turnen tot levendige verhalen die beklijven. Maakt ook regelmatig uitstapjes buiten het communicatievak, want hij gelooft meer in ‘Wat wil je allemaal nog leren?’ dan ‘Wat wil je later worden?’. Heeft een voorliefde voor duurzame innovatie, Vlieland en muziek uit de jaren ‘50. Vragen over de communicatie bij Vlucht Voorwaarts? Mail naar willard@vluchtvoorwaarts.nl.

Ammer_Dragstra

Ammer Dragstra

Office Manager

Ammer is ons manusje-van-alles. Hij is vooral verantwoordelijk voor de organisatorische zaken, maar geeft af en toe ook stevig strategisch advies. Bovenal is Ammer maatschappelijk betrokken. Dat bleek al tijdens zijn opleiding in politieke en sociale filosofie. Hij verdiepte zich in vragen over vrijheid, gelijkheid en burgerschap. Bij Vlucht Voorwaarts komt dit allemaal samen. Hij is dol op sport, '90s hiphop en is een groot liefhebber van de culinaire kunsten - van gastronomie tot boboti. In contact komen met Ammer? Mail ammer@vluchtvoorwaarts.nl.

Logo_transparant_wit_klein.png

CONTACT

Sleutelbloemstraat 1
9404GE Assen
info@vluchtvoorwaarts.nl