Mensen zitten buiten te chillen

Small talk met mensen uit andere landen

Hoe vaak heb jij het al gehad over het warme weer dat ons morgen te wachten staat? Een mooi voorbeeld van Nederlandse small talk. In Nederland wordt small talk vaak gevoerd over het weer, de laatste nieuwtjes of simpelweg over alledaagse gebeurtenissen. Het is een manier om een informele sfeer te creëren en de band tussen mensen te versterken. Maar hoe heb je het over koetjes en kalfjes met mensen uit andere culturen, waar de onderwerpen van small talk verschillen? 

💡Gebruik overeenkomsten en dingen die je ziet in de omgeving zoals de koude koffie of een grappig decoratiestuk.

💡Stel open vragen, dus in plaats van: “Vind jij het een leuk feestje?” vraag je “Wat vind jij van het feestje?” 

💡Deel iets over jezelf. Hou het persoonlijk maar ga niet op in details.

💡Soms raak je verstrikt in een gesprek dat je niet per se interesseert. Hoewel je jezelf altijd beleefd kunt excuseren, kun je ook zoeken naar aspecten van het onderwerp die je wél interesseren. Stel je voor dat het gesprek over wijn gaat en dat je helemaal niets om wijn geeft. Dit betekent niet dat je gelijk pech hebt wat betreft small talk. Wat als je wel geïnteresseerd bent in hoe mensen wijn maken, opslaan of verkopen? Of de geschiedenis van wijn? De sleutel is om een ​​deel van het onderwerp te vinden waarin je wel geïnteresseerd bent – ​​net genoeg om mee te doen en eraan deel te nemen.

💡Soms is een simpele hallo al genoeg!

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 👉