Je beseft dat je meer overeenkomt dan dat je verschilt

Ze kunnen lang met elkaar praten over allerlei onderwerpen. Over hun eigen kinderen die even oud zijn of over de politieke situatie in Iran bijvoorbeeld. Sinds het Vlucht Voorwaarts traject er op zit, ontmoeten ze elkaar nog wekelijks. 

Gemeenschappelijke interesses
Arezoo en Roelien waren een jaar lang elkaars maatje. Roelien was altijd al geïnteresseerd in andere culturen en toen ze op zoek was naar een nieuwe uitdaging kwam Vlucht Voorwaarts op haar pad. Arezoo is met tussenkomst van de gemeente Assen bij Vlucht Voorwaarts terechtgekomen omdat ze haar netwerk graag wilde uitbreiden en om de Nederlandse taal beter te leren spreken.

En zo geschiedde. Arezoo en Roelien ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de ontmoetingsdag en het klikte gelijk. Ze ontdekten dat ze ondanks de verschillende achtergronden heel wat overeenkomsten hebben. Kinderen van dezelfde leeftijd en een liefde voor wandelen. 

Weinig verschil

Arezoo: “Eigenlijk zijn er niet veel verschillen tussen de Nederlandse en Iraanse cultuur, beide culturen zijn warm en hartelijk. Het enige verschil is natuurlijk de taal, die moeilijk is om onder de knie te krijgen.” Gelukkig kan Roelien haar hierbij goed helpen. “Soms verbetert ze mij als ik woorden niet weet of ze verkeerd uitspreek. Door haar kan ik mijn Nederlands goed verbeteren.” 

Arezoo helpt op haar beurt Roelien om haar begrip van de Iraanse cultuur te vergroten en haar kennis te laten maken met Iraanse gerechten. 

Roelien is onder de indruk van Arezoo’s moed en vastberadenheid om een nieuw leven op te bouwen, ondanks de vele obstakels die ze steeds moet overwinnen, zoals de taal. 

Nog genoeg te doen

Ze hebben nog veel plannen samen. Nu het mooie weer eraan komt, kunnen ze weer wat vaker wandelen. En natuurlijk samen eten, met beide gezinnen. Want uiteindelijk is er niets zo leuk als samen eten en proeven van elkaars cultuur.