speel-en deelcafé

Speel- en Deelcafé; ouders en kinderen ontmoeten elkaar

Het speel- en deelcafé, voor vaders en moeders van kinderen tot 4 jaar,  gaat van start. In Wijkcentrum De Componist kunnen ouders iedere 2 weken terecht om hun kinderen samen te laten spelen en om samen te praten over allerlei onderwerpen. Dit initiatief van Vaart Welzijn wordt ondersteund door een intercultureel opvoedcoach in opleiding van Vlucht Voorwaarts. Naast ondersteuning van Vlucht Voorwaarts is er ook samenwerking met stichting NAVTC. 
De eerste bijeenkomst is op woensdagochtend 6 April om 10.00. Het zal vervolgens om de week plaats vinden in De Componist. We hopen ouders uit de wijk hier te ontmoeten. Naast een gezellige koffie-ochtend is er ruimte om opvoedvragen te bespreken zoals: ‘hoe ga je om met driftbuien van je kind? ” of “wat kan mijn kind trakteren op de peuterspeelzaal wanneer zij jarig is?”.  Allerlei vragen zijn bespreekbaar waarbij ouders elkaar tips kunnen geven en ideeen kunnen uitwisselen. Ook is er aandacht voor ouders die hun kind opvoeden tussen twee culturen. 
Een nieuwe mogelijkheid om elkaar te leren kennen en nieuwe vriendschappen aan te gaan voor zowel kinderen als ouders. 

Wat: Speel- en deelcafé
Wie: Voor ouders en hun kinderen tot 4 jaar
Waar: Wijkcentrum De Componist
Wanneer: iedere 2 weken om 10 uur. In de ‘even’ weken.