Stagiair gezocht

Maatje worden bij Vlucht Voorwaarts? Dit zijn antwoorden op 5 veelgestelde vragen

In het traject van Vlucht Voorwaarts koppelen we statushouders (of, zoals wij dat noemen: nieuwe Nederlanders) aan gevestigde Nederlanders. Ook voor gevestigde Nederlanders kan dat spannend zijn. Wat moet ik doen? Wat wordt er van mij verwacht? Antwoord op al je vragen krijg je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar voor het gemak hebben we de vijf meest gestelde vragen op een rij gezet.

Voor we naar de vragen gaan, willen we graag zeggen dat er in september 2020 een nieuwe lichting start. Geïnteresseerd om mee te doen? Geef je op voor een kennismakingsgesprek!

  • Hoeveel tijd ben ik er aan kwijt?

Je bent gemiddeld een dagdeel per week bezig met Vlucht Voorwaarts. Dit is echter wel afhankelijk van je maatjescontact. Een aantal dingen in het traject staan vast. Zo worden er projecten georganiseerd, krijg je een gratis integratiecursus en zijn er een tweetal ontmoetingsdagen. Het persoonlijke contact is ongeveer 1x in de twee weken, maar kan in overleg ook minder of juist meer worden.

  • Hoe lang duurt het traject?

Het traject duurt in totaal een jaar. Er starten twee trajecten per jaar: in januari en in september. 

  • Bepaal ik zelf wie mijn maatje wordt?

We brengen bij Vlucht Voorwaarts goed de behoeften en wensen van deelnemers in kaart. Op basis daarvan maken we een geschikte match. Mocht je al een nieuwe Nederlander kennen en samen meedoen, dan kan dat uiteraard.

  • Krijg ik een vergoeding als ik meedoe?

Nee, het traject van Vlucht Voorwaarts is vrijwillig. Het levert echter wel ontzéttend veel op (zie bonusvraag). 

  • Ik heb nog geen ervaring als maatje, maar wil wel graag meedoen. Kan dat?

Ja, dat kan! Sterker nog: tijdens het Vlucht Voorwaarts traject bieden we een vierdelige integratiecursus aan. Hier bespreken we hoe je jouw maatje het beste kunt ondersteunen. En dat is natuurlijk een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. 

  • Bonusvraag: Is het leuk?

Hier kunnen we kort over zijn: absoluut! Als je meedoet aan het traject van Vlucht Voorwaarts als maatje, dan ga je gegarandeerd een bijzonder jaar tegemoet. Je bent belangrijk voor de integratie van iemand, maar leert zelf ook ontzettend veel. Samen integreren is leuker en werkt ook nog eens beter. En een vriendschap voor het leven? Die krijg je er gratis bij.