Op bezoek bij de Soroptimistenclub Assen

Op donderdag 14 maart mochten we bij de Soroptimistenclub Assen vertellen over Vlucht Voorwaarts. Kifah en Marëlle – maatjes vanaf september 2022 – vertelden samen hun verhaal. Het was een mooie avond met veel vragen en verhalen.

Aan het eind werden we verrast met een cheque van maar liefst 500 euro! Deze kwam uit een pot waar de deelnemers geld in stoppen wanneer ze iets voor elkaar hebben gedaan. Niet zomaar euro’s dus, maar een bijdrage met een verhaal.

Soroptimisten willen wereldwijd de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging. Club Assen is opgericht in 1946 en bestaat op dit moment uit ongeveer 25 vrouwen, in de leeftijd variërend van 35 tot 90 jaar, met verschillende beroepen en achtergrond.