Grote multiculturele opkomst bij het VV-Feest

Dertig mensen sloten hun jaar bij Vlucht Voorwaarts succesvol af en ontvingen een certificaat, muziek en heerlijk eten als beloning. De opkomst was groot, meer dan 100 kwamen op het feest af: van politici tot mensen uit het AZC.

Afgelopen zaterdag was een mooi voorbeeld van hoe mensen met verschillende achtergronden en culturen goed met elkaar kunnen feesten. De avond was, naast met de uitreiking van de certificaten, gevuld met eten van Yamen Cuisine gemaakt door Yamen, die in 2015 uit Syrië naar Nederland vluchtte. Verder verzorgden oud-deelnemers Mohammed en Abdullah muziek op de Oed (zie foto hiernaast) en werd het multiculturele gezelschap aan het eind van de avond op muzikale wijze door elkaar gemixt in de nummers van DJ Esma Carina. Aan het begin wat ongemakkelijk, want: hoe dans je daar op? Maar de kinderen deden voor en de ouders volgden het voorbeeld. Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Vlucht Voorwaarts

Vlucht Voorwaarts helpt nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond integreren door ze
in contact te brengen met mensen uit Assen. Zonder contacten met locals is het leren van de taal, het vinden van een baan en het begrijpen van de cultuur een stuk lastiger. Daarom wordt er bij Vlucht Voorwaarts samen aan de integratie gewerkt. Want dat is leuker en werkt ook nog eens beter.

Eind januari beginnen er weer nieuwe groepen waar nog mensen nodig zijn. Meedoen? Klik op de knop hieronder of mail naar info@vluchtvoorwaarts.nl voor meer informatie.