Nieuwe maatjes gezocht bij Vlucht Voorwaarts

Komende september beginnen er weer nieuwe groepen bij Vlucht Voorwaarts. Vanaf nu kunnen zowel nieuwe als gevestigde Assenaren zich weer opgeven door te mailen naar info@vluchtvoorwaarts.nl.

Heba was een jaar lang maatje bij Vlucht Voorwaarts. Bekijk hieronder haar verhaal.

Wat doen maatjes bij Vlucht Voorwaarts?

Vlucht Voorwaarts is een programma van een jaar waarbij mensen die al langer in Assen wonen verbonden worden met nieuwe Assenaren met een vluchtelingenachtergrond. Deze verbinding zien we namelijk als een onmisbaar onderdeel van integratie en participatie. Aan het begin van het programma vormen er (tijdelijke) interculturele communities waar mensen zich veilig voelen en uitgedaagd en uitgenodigd worden om te leren en stappen te zetten ondersteunt door een positief netwerk.

‘Nieuwe’ en ‘oude’ Assenaren worden aan elkaar gekoppeld. Samen gaan ze een project in waar ze een jaar lang in groepsverband en één op één werken aan een fijne toekomst in Nederland. Voorbeelden zijn het werken aan taal, het ontmoeten van meer mensen of het vinden van een goede opleiding. Meer info over de verschillende onderdelen uit het programma is hier te vinden.

Op deze website gebruiken we plugins die cookies gebruiken. Functionele cookies worden gebruikt om de website te laten functioneren, bijvoorbeeld voor het invullen van formulieren of om u keuze om wel/geen cookies toe te staan vast te leggen. Daarnaast zijn er ook niet-functionele cookies bijvoorbeeld om anoniem gegevens te verzamelen over het websitegebruik en om het delen van pagina's via social media mogelijk te maken. Functionele cookies worden sowieso opgeslagen. Niet-functionele cookies kan u weigeren, maar dan werken bepaalde functionaliteiten van de website niet meer. Heeft u bezwaar tegen alle soorten cookies? Pas dit dan aan in de instellingen van uw browser. Voor meer informatie zie ons Privacybeleid