Vlucht Voorwaarts zoekt Nederlandse maatjes om statushouders te helpen integreren

Begin februari beginnen er nieuwe multiculturele groepen met het Vlucht Voorwaarts programma. In dit programma worden statushouders met een vluchtelingenachtergrond gekoppeld aan Assenaren, om de statushouders zo op weg te helpen in de Nederlandse maatschappij. We zoeken nog Nederlandse vrijwilligers voor deze nieuwe lichting. Direct opgeven? Kijk hier

Kennismakingsgesprek

Om van start te kunnen gaan, zijn er nog wel Nederlandse maatjes nodig. Directeur Eric Schaap hoopt dat veel Assenaren zich opgeven: “Door de coronacrisis zien we meer dan ooit dat sociale contacten ontzettend belangrijk zijn als je goed wilt integreren. Voor iemand het Vlucht Voorwaarts project instapt plannen we altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek.”

Basis

Heba Mshalah, afkomstig uit Syrië, deed in 2018 mee met het traject en het leverde haar veel op: “Het was voor mij een belangrijke basis om hier een leven op te bouwen. Ik leerde in een jaar tijd enorm veel over de Nederlandse cultuur en ook mijn taalvaardigheid ging erg vooruit. Het maatjescontact was voor mij ontzettend waardevol.” Inmiddels doet Heba een opleiding tot goudsmid. 

Goede vriend

Peter van Rij heeft juist meegedaan als Nederlands maatje, en ook hij is enthousiast: “Ik kan het iedereen aanraden. Je ontmoet nieuwe mensen van verschillende culturen en daar leer je veel van. Het feit dat je, tot op zekere hoogte, deel van hun leven kunt zijn en iets voor hen kan betekenen is erg waardevol. Bovendien doe je gezellige dingen samen. Johnny, mijn Syrische maatje, is inmiddels een goede vriend geworden.”

Het traject start begin februari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *